sunnuntai 24. elokuuta 2014

Keiloja ja palloja

Päätin aloittaa jo pullokurpitsan sadonkorjuun, kun huomasin, että suurimmat hedelmät eivät enää kasva. Näiden kurpitsojen muoto ei kyllä täsmää yhtään siemenpussissa olleeseen kuvaan, jossa hedelmät olivat alaosastaan huomattavasti pulleampia. Näistä neljästä hedelmästä vaalein, laiha kurpitsa kasvoi pisimmäksi, sillä on mittaa peräti 58 cm. Kasvissa on vielä paljon pieniä hedelmänalkuja, joten sadosta voi odottaa runsasta! Pullokurpitsat ovat koristekurpitsoja, eli ruoaksi nämä eivät päädy! Taidankin tehdä näistä puutarhaan jonkun installaation! :)


Koska pullokurpitsat ovat muodoltaan keilamaisia, niin tietysti tarvitaan myös palloja! Tänä vuonna en kasvattanut lainkaan tavallisia pitkulaisia kesäkurpitsoja, ainoastaan keltaisia palloja! Satoisia tuntuvat olevan nämäkin. Moni näistä onkin jo syöty hyvänä palana!


Käsityörintamalla on ollut hieman hiljaisempaa. Tyttären keittiöön tein pari tiskirättiä.


Näissä lankana on tuttu Blend Bamboo. Ylimmäisenä olevaan virkattuun rättiin idean sain Suuri Käsityö -lehden numerosta 7/2014, jossa oli samalla tyylillä tehty patalappu. Alimmaisen neuloin muistellen jotain aiemmin tekemääni, mutta muistikuvani ei näköjään ollut aivan tarkka, koska kuviosta tuli jotenkin outo! Tiskirättiin se kyllä kelpaa!

keskiviikko 6. elokuuta 2014

Tipupipot

Lainasin kirjastosta Fiona Goblen kirjan "Neulo hauskat eläinmyssyt". Kirjassa oli paljon mukavia pipomalleja eri ikäisille lapsille. Koska lähipiirissä on muutamia ihania pieniä pimuja, en voinut vastustaa kiusausta neuloa heille tipupipoja.


Kaksi suurempaa pipoa lennähtivät jo synttäripäiväksi vuoden vanhoille kaksosille, pienin odottelee vielä saajaansa. Lankana on paksuhko Myboshi, jota kului yhteen pipoon vajaa kerällinen. Kirjassa tämän mallin nimi on "Kana Kot", mutta tipujahan nämä ovat ilman muuta!