maanantai 12. maaliskuuta 2012

Tanssin pyörteissä

Sain kuulla toiveen, että esittelisin täällä blogissa myös tekemiäni tanssipukuja. Toiveen toteuttaminen on aika hankalaa, koska puvuista enää muutama on tallessa. Olen tehnyt pukuja muistini mukaan tusinan verran, ehkä ylikin, ja suurin osa niistä on päätynyt uusien pienten tanssijoiden käyttöön. Kaapista löytyi vielä neljä pukua:


Tämän vakiopuvun tekoon käytin aikaa viikkotolkulla. Näimme vastaavan tyylisen puvun jossain tanssikisoissa ja tein tämän valokuvan perusteella. Varsinkin yläosan kirjailut olivat haastavat, kuvassa näkyvien koristelujen lisäksi yläosa sisältää satoja mustia paljetteja.

Sitten muutama lattaripuku:

Tämän puvun erikoisuutena ovat eteen ommellut mustat helmet, jotka ehkä hieman näkyvät sivukuvassa. Helmien ompelu on hyvä tapa saada ne pysymään paikallaan tanssiessa.


 Ja sama takaa:


Tässä puvussa pienen pieniä aniliininpunaisia siemenhelmiä on käytetty koristamaan puvun yläosan aukkokohtia ja puvun helmaa. (Kuvat saa suuremmaksi klikkaamalla kuvaa.)


Viimeisin tekemäni lattaripuku on hieman eri tyyppinen. Kirjavan kankaan sävyjä on korostettu vihreillä strasseilla.


Tässä kuva myös takaa:Tässä siis kaikki, jotka sain vielä kuvattua. Kaikki puvut on tehty ilman kaavoja ja alkuperäiset ideat ovat muuttuneet ja jalostuneet valmiiksi puvuiksi siinä ompelun lomassa. Vanhemmat jo myydyt puvut ovat ajalta, jolloin en omistanut digikameraa, joten niistä on vain joitain tanssin pyörteissä otettuja paperikuvia jäljellä. Mukava huomata näin jälkeenpäin, että varsinkin kaikki tekemäni E- ja D-luokan puvut ovat löytäneet uudet omistajansa. Toivottavasti hekin laittavat puvut kiertoon, että mahdollisimman moni saisi kokea niissä tanssin riemun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti