tiistai 4. kesäkuuta 2013

Jatkokertomus osa 1

Olen joka kesä kasvattanut kasvimaallani jonkinlaisia kurpitsoja. Yleensä kesäkurpitsaa ostotaimista sekä koristekurpitsaa siemenistä. Viime talvena päätin, että tänä kesänä yritän jotain muuta... ja tästä se lähtee:

Otetaan kuusi sangollista ytyä kitinojalaiselta hevostilalta

 

+
pussillinen jättikurpitsan siemeniä paikallisesta puutarhamyymälästä
 
 
=
TERHAKAT JÄTTIKURPITSANTAIMET !!!
 

Pussissa oli kahdeksan siementä, joista kuusi iti. Kasvimaallani ei kuitenkaan ole tilaa kuin kahdelle taimelle, joten seuraan vielä hetken kaikkien taimien kehitystä ja valitsen sitten kylmäpäisesti vain parhaat niistä. Luettuani innokkaiden kurpitsankasvattajien vinkkejä ja ohjeita netistä, olen ymmärtänyt, että homma voi mennä pieleen kesän mittaan monessa kohtaa. Siemenet pitäisi heidän mukaansa tilata ehdottomasti kokeneilta muilta kasvattajilta, eikä ostaa kaupan siemeniä, mutta näillä nyt kuitenkin ajattelin harjoitella! Mitään hurjaa kilomäärätavoitetta en uskalla asettaa näin ensimmäisenä vuonna, jos nyt saisi vaikka jalkapalloa suurempia...

Kerroin tästä kurpitsankasvatusideasta talvella naapurin rouville ja ehdottelin kurpitsakisaa kesäksi, mutta kukaan heistä ei innostunut. Olen siis jo varma voittaja! :)

2 kommenttia: