sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Dreambird

Sain vihdoin valmiiksi Unelmalintuhuivini! Olen tehnyt tätä huivia huhtikuun loppupuolelta saakka, sulka sulalta, pikkuhiljaa. Dreambird on ensimmäinen maksullinen malli, jonka olen hankkinut Ravelrystä. Ja myös ensimmäinen malli, jonka olen neulonut englanniksi! Neulesanasto oli ensin opeteltava sanakirjan kanssa, mutta muutaman sulan jälkeen pystyin jo jatkamaan neuletta pelkän kaaviokuvan perusteella ja se helpotti tilannetta kovasti!


Langat tähän huiviin hankin ihanasta Titityy -lankakaupasta Jyväskylästä. Pohjalankana on musta Isager Alpaca 2 ja sulkalankoina Zauberball -langasta värit 2083 ja 2134. Suurin haaste tässä huivissa oli se, että lähes jokainen kierros on lyhennetty, eli silmukat oli laskettava. Silmukkamerkkien käyttöä yritin aluksi, mutta koin ne lähinnä työtä hankaloittaviksi, en helpottaviksi. Sulkalankojen värit liukuvat mukavasti sävystä toiseen. Vaihdoin sini- ja vihreäsävyisen kerän aina kolmen sulan jälkeen. Huivin lopullinen pituus on noin 160 cm. Suuritöinen huivi, mutta olen lopputulokseen todella tyytyväinen!

Olen tehnyt tällä viikolla elämäni ensimmäisen voileipäkakun! Ohje löytyi K-kaupan Ruoka Pirkka -lehdestä 2/2014. Broilerivoileipäkakun ohje on Kääpiölinnan köökissä -blogia pitävän Anun ideoima. Meillä vieraat kehuivat kakun maasta taivaaseen, joten taidanpa tehdä samalla ohjeella toistekin!

3 kommenttia:

 1. Tavattoman kaunis huivi! Väritkin ovat ihanat. Tosi taitava neuloja olet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marle! Tykkään itsekin tästä värityksestä. Jouduin pätkimään sulkalangoista liian tummat sävyt pois, etteivät sulat olisi hukkuneet tummaan taustaan. Nyt ainakin jokainen sulka näkyy selvästi! :)

   Poista
 2. Jopas on upea huivi ja tähän katselu sessioon sopisi pieni siivu tuota voileipäkakkuakin. Tuohon huiviin eivät minun taitoni riittäisi.

  VastaaPoista