lauantai 15. elokuuta 2015

Kirsikkasatoa

Tänä vuonna linnut jättivät kirsikkapuumme täysin rauhaan, joten koko valtava sato jäi ihan omaan käyttöömme!Keitin ensimmäistä kertaa elämässäni kirsikkahilloa. Kirsikkojen kivien poistaminen on hidasta puuhaa ja ensimmäisen hillosatsin sadannen kirsikan kohdalla sain hepulin ja päätin keittää kirsikat sellaisinaan. Siivilään jäi lopuksi kivien lisäksi harmittavan paljon myös marjaa. Hillosta tuli kuitenkin hyvää ja marjoja on puussa vielä jäljellä, joten perkaan vielä jonkun satsin ja kokeilen uudelleen! Ehkä kivien poistamiseen on joku keksinyt jonkun niksin! Onko?


Näppi-koulusta saimme kesäksi läksyä. Aiheena oli kuvata valoa. Olen kuvannut kimallusta, häikäisyä, valon siivilöitymistä, varjoja ja kaikkea mahdollista. Koska kuvista piti saada aikaan kuvatarina, jouduin jättämään lopullisesta työstäni pois paljon kuvia, joita en saanut istumaan tarinaan. Päädyin lopuksi liimaamaan kuvat haitarille taiteltuun pahviin.Odotan innolla Näpin toista lukuvuotta, uuden oppimista ja mukavia iltoja hyvässä porukassa!

4 kommenttia:

 1. kirsikkahillo on hyvàà. Keità kirsikoita ensin kivineen, puoli tuntiakin
  riittàà, ettà mehustuvat kunnolla, sitten vasta kivien
  poisto suurireikàisen siivilàn kanssa puukauhalla sekoittaen, uudestaan
  kiehumaan sokerin kanssa ja hyvàà tulee. Nàin olen laittanut itse monet
  vuodet. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irmeli! Uusi yritys onnistui hyvin, kun vaihdoin siivilän. Nyt ei mennyt mitään hukkaan, kun siivilään jäi pelkät siemenet!

   Poista
 2. jos niità kirsikoita on enemmànkin niin kokeile tàtà reseptià. Suurisuiseen pulloon (700ml) puhtaita nàttejà kirsikoita, sekaan puolet kirsikoiden painosta sokeria ja pààlle ihan reilusti viinaa, sità tislattua, vàritòntà ja maustamatonta. Parin kolmen kuukauden kuluttua sinulla on likòòrikirsikoita ja neste on muuttunut kirsikkalikòòriksi. Tarkista vàlillà, ettà kirsikat ovat aina nesteen peitossa. Ohje sopii myòs muillekin pehmeille
  marjoille. Tàtà laitan itse talvi-iltoja varten, hyvià, mutta vahvoja, kolmekin kirsikkaa riittàà. Vielà Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostuin niin tuosta hillosta, että kaikki on jo säilötty. Pidän tämän mielessä ensi vuotta varten!

   Poista