sunnuntai 21. elokuuta 2016

Puutarhatarinoita

En ole kesän mittaan kertonut oikeastaan mitään puutarhastani. Syynä on se, ettei tämä kesä ole ollut mikään menestys minkään kasvin kohdalla. Mehikasvit vanhassa padassa taitavat olla ainoat joita kehtaa näyttää!


Talvi oli tehnyt tuhojaan luumupuulle. Se oli pitkälle kesään ihan kalju.


Halusin antaa sille kuitenkin mahdollisuuden ja istutin ruusupapua puun juurelle:


Tässä sama puu uusine vaatteineen! Onneksi en sitä heti keväällä katkaissut, koska nyt näyttää siltä, että puussa on sittenkin elämää, ruusupavun siimeksessä näkyy myös luumupuun uusia oksia!

Kesä ei ole ollut suopea myöskään kurpitsakasvustoille. Jättikurpitsat tekevät edelleen vain poikakukkia, joten ainuttakaan kurpitsaa ei ole tulossa. Varsia ja lehtiä on sen sijaan mielettömästi! En tiedä, onko tyttökukkien kehittyminen kiinni jostain maaperään liittyvästä vai onko pelkästään sattumaa, kumpia kukkia kehittyy. Tähän juttuun pitäisi perehtyä paremmin. Koristekurpitsoja sentään on tulossa jonkin verran.

Jättiauringonkukkia on kasvamassa tänä vuonna neljä kappaletta. Niiden kukkanuput keikkuvat nyt jo reilusti kolmen metrin paremmalla puolella, joten odottelen pitkää ja kaunista syksyä, että kaikki ehtivät avata kukkansa ja kehittää myös siemenet ensi vuotta varten.

1 kommentti:

  1. Hyvä, että luumupuu sai kesäksi lainavaatteet! Eipä ole minunkaan (no ei ollenkaan ihme) viljylyissä kehumista. Perunoita tuli paljon siltä parin metrin pätkältä, mutta salaatit söi etanat, retiisit oli puisia ja porkkanoita en ole edes viitsinyt katsoa. Ehkä ensi vuonna sitten paremmin.

    VastaaPoista