tiistai 20. joulukuuta 2016

Rainbow-pitsihuivi

Ostin alkusyksystä teeteen Rainbow-langan, jonka mukana tuli juuri tälle langalle suunniteltu huivin ohje. Huivin teko vei todella kauan, mutta se valmistui sopivasti ennen joulutohinoita!


Lanka osoittautui todella haastavaksi neuloa, koska siinä on neljä säiettä, mutta ei ollenkaan kierrettä! Joka silmukan kohdalla oli oltava tarkkana, että kaikki säikeet tulevat varmasti mukaan. Tämä hidasti työtä aika lailla. Lanka myytiin laatikossa, joka olikin aivan välttämätön juttu. Laatikon keskellä olevasta reiästä lanka soljui ulos mukavasti, eikä takkuuntunut koko aikana yhtään. Lanka näyttää liukuvärjätyltä, mutta ei sitä ole. Liukuva väri on saatu aikaan vaihtamalla vuorotellen yhden säikeen väri uuteen. Tämä on toteutettu kylmästi katkaisemalla kaikki säikeet ja tekemällä solmu värinvaihtokohtaan. Näitä solmujahan langassa olikin sitten 7 - 8 kappaletta.

Huivin ohje oli selkeä, mutta parissa kohdassa olin ohjeen tekijän kanssa eri mieltä. Kakkoskaaviossa rivi 14 ei ollut mieleeni, joten sitä muutin parilla viimeisellä kerralla. Siinä ylimääräiset reiät asettuvat ohi muista reikäriveistä, joten minun silmääni rivi näyttää virheelliseltä. Voi toki olla makuasiakin!

Muuten on kyllä pehmoinen ja mukavan tuntuinen lanka ja lopputulos näyttää ihan käyttökelpoiselta. Taidankin pitää tämän itse!

2 kommenttia:

  1. Kaunis henkäyksen kevyen oloinen huivi! Minulla ei taidot eikä järki riittäisi tuommoisen tekoon. Ja miten paljon lunta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marle! Ei ole tähtitiedettä tämäkään homma, joten varmasti sujuisi sinultakin! Lunta tosiaan on jonkin verran täällä lakeuksilla, mutta koko ajan näyttää hupenevan!

      Poista