lauantai 26. tammikuuta 2019

Huivi neulekoneella

Pari päivää sitten uutisissa kerrottiin, että neulekoneharrastus on jälleen muotia ja retroja koneita kaivetaan nyt vinteiltä ja sänkyjen alta uudelleen käyttöön. Kaarakassa neulekoneet ovat kyllä olleet käytössä ihan koko ajan. Itse en ole aiemmin neulekonekurssille osallistunut, mutta nyt saan oppia tämänkin taidon. Aloitimme ensin helpolla kolmiohuivilla, jota tehdessä tuli selväksi silmukoiden lisäykset ja kavennukset.


Huiviin kului neljä kerää turkkilaista teetee Rainbow Sock -lankaa ja koko huivin tekemiseen meni vain noin kaksi tuntia. Langanpäitä piti päätellä vähän ylimääräisiäkin, koska yksi keristä oli maanantaikappale ja siinä oli useampi solmu!  Argh!

Huivin jälkeen jatkamme vähän haastavammalla työllä. Yritän saada aikaan villatakin. Katsotaan kuinka käy!


Mukavaa viikonloppua! Nautitaan upeista lumisista maisemista!

2 kommenttia:

  1. Oho! Nopeaa on neulekoneella sujuttelu. En ole ikinä kokeillut. Yhdellä naapurilla oli, mutta varastossa, joten en ole edes nähnyt sellaista käytettävän. Kaunis huivi, odottelen villatakkia huomiseksi ; )

    VastaaPoista
  2. Voi Marle! En kyllä ihan ehdi päivässä. Käyn kurssilla kerran viikossa ja villatakissa on kaksi hihaa, kaksi etukappaletta ja yksi takakappale. Ehkä valmistuu pala illassa, joten viiden viikon kuluttua aikaisintaan!:-)

    VastaaPoista