keskiviikko 13. maaliskuuta 2024

Perushame ja kesäinen juhlapaita

Koulussa on perehdytty perushameen ompelemiseen. Aloitimme ottamalla pariin otteeseen tarkat mitat toisistamme. Mittojen perusteella muokkasimme perushameen kaavan omille muodoillemme sopivaksi. Päätin tehdä moneen tilaisuuteen sopivan mustan polvipituisen hameen. Hame on vuoritettu, siinä on halkio ja vetoketju takana. Kaavan ja materiaalit saimme koululta.

Välikäsityöksi ajattelin ottaa käsittelyyn Eurokankaan palalaarista ostamani ohuen kesäisen puserokankaan. Tämä työ osoittautuikin todella haastavaksi. Kankaalla tuntui olevan ihan oma tahto, joten ompelu vei rutkasti enemmän aikaa, kuin oletin. Kankaan rispaantuvuus oli ihan omaa luokkaansa. Päätin ommella pussisaumat, jotta pusero kestäisi käyttöä paremmin ja saumoista tulisi siistit.


Eniten harmia aiheutti ohuiden hihansuunauhojen ompelu. Ohjeen mukaan nauhat olisi pitänyt ommella tuppiloksi ja kääntää sitten oikein päin. Nauhat olivat todella ohuet ja 70 cm pitkät, joten tuppilon kääntö ei mitenkään tästä kankaasta onnistunut. Niinpä taittelin, harsin ja ompelin nauhat päältä päin. Nyt olen niihin tyytyväinen.


Puseron kaava on Ottobre -lehden numerosta 5/2019. Erityisesti tykkään jännän mallisista  3/4 pituisista hihoista, joissa on tilaa kyynärpäälle, eli hiha on edestä lyhyempi. Tämän ohuen ihanuuden laitan kaappiin odottamaan ensi kesän juhlia.

1 kommentti:

  1. Viestisi on loistava mestariteos! Oivaltava, hyvin artikuloitu ja todella arvokas. Kiitos, että jaoit näkökulmasi.

    VastaaPoista