perjantai 17. helmikuuta 2012

Kotimaista lasia

Blogia aloittaessani lupailin esitellä joskus myös kirppislöytöjäni. Kotimaista lasia on kaappeihini ehtinyt kertyä vuosien varrella jonkin verran. Kaikki keräämäni lasit on hankittu käyttöesineiksi. Nämä ovat miellyttäneet silmiäni kirppareilla, enkä ole ainakaan vielä näihin kyllästynyt. Osan sarjojen esineistä olen saanut lahjaksi.


Iittalan Kekkerit -sarja on Timo Sarpanevan suunnittelema. Näitä laseja on kertynyt tähän saakka yhteensä 31 kappaletta. Sarjaan kuuluu seitsemän eri kokoista lasia pienestä snapsilasista suureen boolimaljaan. Sarja on ollut tuotannossa vuosina 1972-1986.


Nämä ovat mielestäni niin ihanan "pulpeita"! Keskikokoisia laseja hankin vielä lisää, koska niille löytyy eniten käyttöä.

Toinen sarja, jota olen kerännyt jo kauan, on Riihimäen Lasin Jesperi -lasisto. Sen on suunnitellut Erkkitapio Siiroinen.


Tämän sarjan astioita olen onnistunut löytämään yhteensä 21 kappaletta. Kuvassa olevien lisäksi minulla on muutama lautanen. Suomen lasimuseossa Riihimäellä avataan tänään Siiroisen tuotantoa esittelevä näyttely. Se on avoinna toukokuuhun saakka, joten kevätretki Riihimäelle olisi kiva juttu!

 
Sitten vielä kaikille tutut Timo Sarpanevan Iittalalle suunnittelemat Festivo-kynttilänjalat. Näitä löytyy lähes joka talosta! Itselläni on vain nämä yksi-, kaksi- ja kolmesolmuiset, joten korkeammat ovat vielä etsinnässä. Näitä löytyy toki edelleen ihan kaupasta, mutta kirppis on mielestäni näidenkin oikea ostopaikka! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti