sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Mikä raato!

"Virallinen" auringonkukan mittaus on nyt suoritettu: kukkani pötkähti kesän aikana huikeaan 3,50 metrin mittaan. Kukan siemenosan halkaisijaksi mittasin 41 cm. Ei ihan pieni sekään! Varren ympärysmitta oli 18,7 cm mitattuna n. metrin korkeudelta maasta. Näihin tuloksiin täytyy olla nyt tyytyväinen.


Tässä tämä raato! Vartta ei saanut poikki muulla kuin kunnon sahalla. Varsi lähtee kaatiskuormaan, mutta siemenosan säästän. En kyllä tiedä, säilyykö siemenissä jättigeenit ensi vuoteen, mutta aina kannattaa yrittää!

Kuten kerroin jo aiemmin, jättikurpitsoja en onnistunut tänä kesänä kasvattamaan. Syynähän oli se juhannusyön halla. Siihen saakka kaikki meni hyvin. Sen sijaan jättikaalista tuli aika muhkea, vaikkakin hieman etanoiden popsima! Lehdellä tulitikkuaski mittana.


Viikonloppuna käväisin käsityömessuilla. Mukaan lähti jälleen lankoja, askartelutarvikkeita ja paljon muuta mukavaa. Myös joululahjaideoita nappasin mukaan useampiakin. Jotenkin nämä messut olivat antoisimmat moniin vuosiin! Illalla ei meinannut uni tulla, kun oli ideoita pää täynnä! Niistä riittää ammennettavaa pitkäksi aikaa!

2 kommenttia: