keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Kirppiskierros

Lähdimme viime lauantaina merta edemmäs kalaan. Ajelimme tsekkaamaan Parkanon, Kyröskosken ja Hämeenkyrön kirppiksiä. Matkan pituuden huomioiden saalis ei ollut kovinkaan kummoinen. Jotain sentään löytyi.


Siiroisen suunnittelemaa Jesperi-sarjaa olen kerännyt vuosia. Nyt tuli vastaan suuri tarjoilukulho, joka ilman muuta lähti meille. Keltaisen kristalliastian ostin tietämättä siitä tuon taivaallista, mutta astia oli kaunis ja hinta edullinen. Kotona asiaan perehdyttyäni olin todella tyytyväinen ostokseeni. Kyseessä on Eero Rislakin "Katja" -niminen makeiskulho. Kulhoa on valmistanut Mäntyharjun Lasi Oy vuosina 1968 - 1971. Tehdas myytiin kannattamattomana vuonna 1971 ja kulhon valmistus siirtyi Riihimäen lasille jonkin ajan kuluttua. Kulhosta ei käsittääkseni pysty sanomaan kummassa tehtaassa se on valmistettu. Lasinen tarjoilulautanen on jotenkin suloisen nostalginen. Aiemmin olen hankkinut samanlaisen valkoisin viivakuvioin.

Retrokankaat ovat usein kirppiksillä järjettömissä hinnoissa. Nyt löysin neljä kangasta saman myyjän pöydästä muutamalla eurolla. Kaikki kankaat ovat siistejä ja ehjiä.


Olen haaveillut tekeväni retrokankaisen toppavuorisen takin talveksi. Olisikohan näistä kankaista siihen?

1 kommentti:

  1. Vau! Hienoja löytjä! Kyllä kannatti, vaikka kilometrejä kertyikin.

    VastaaPoista