maanantai 26. marraskuuta 2012

Viikonlopun viettoa

Löysin kirjastosta norjalaisen Gro Sandvikin kirjan "Helpot myssyt ja pipot". Tein siitä mallin nimeltään Patamyssy.


Käytin myssyyn yhden messuilta hankkimani vyyhdin käsinvärjättyä villalankaa. Koska vyyhdissä oli lankaa vain 50 grammaa, käytin lisäksi lankakorin pohjalta löytyneen lilan langanlopun. Mallineuleessa vuorottelee 4 nurjaa kerrosta ja 4 oikeaa kerrosta. Käsinvärjätty lanka pääsee tässä mallissa oikeuksiinsa, koska tein sillä nurjat kerrokset, jotka jäävät neuleen pintaan. Jos myssyä venyttää enemmän korville, tulevat oikeat kerrokset mukavasti näkyviin.

Käväisin myös kirppiksellä viikonloppuna, enkä ollenkaan turhaan!

Sieltä löytyi ihana Pomona-purkki mustikkakuviolla ja KANNELLA. Aiemmin hankkimissani purkeissa ei ole ollut kansia, enkä ole niitä kirppiksillä yleensäkään nähnyt. Kiva, että nyt löytyi! Myös Kekkerit -sarjani täydentyi yhdellä jälkiruokamaljalla.

Mutta entäs sitten tämä löytö:


Ihana turhake! Eihän maitopurkki todellakaan tarvitse mitään kahvaa, mutta tämä otettiin kyllä käytöön meillä välittömästi!

 

2 kommenttia:

  1. Upea Pomona, ei oo miunkaan kohdalle vielä kannellisia sattunut...

    VastaaPoista
  2. Kiitos, upea on minunkin mielestäni! Tuo purkkien kannettomuus saattaa johtua siitä, että kansi näyttää enemmän pieneltä lautaselta kuin kannelta, ja sen vuoksi on saattanut joutua erilleen purkistaan monessa köökissä! Tai olisiko niin, että purkkeja on myytykin enimmäkseen ilman kansia?

    VastaaPoista