perjantai 28. joulukuuta 2012

Vuoden vanha

Unelmaullakkoni täyttää tänään yksi vuotta!! Olen tästä bloggaamisesta edelleen yhtä innoissani, kuin aloittaessani! Monenlaista käsityötä on tullut vuoden mittaan tehtyä ja ideoita on koko ajan pää täynnä, mutta valitettavasti työ häiritsee sen verran harrastamista, että millään en ehdi kaikkea toteuttamaan! Parhaani kuitenkin yritän! :)

Olen edelleen käynyt kalligrafiatunneilla viikottain, mutta syksyn mittaan vain yksi työ on tullut valmiiksi asti.


Tämä ikikalenteri oli "tilauksessa" jo parin vuoden ajan, mutta vasta nyt sain ajatuksen paperille. Kalenterista löytyvät kuukausien lisäksi tärkeimmät juhlapäivät, marja-ajat, peltotöiden ajankohdat sekä oman perheen syntymäpäivät.

Yhdestä joulupaketistani löytyi mielenkiintoinen laatikko, joka sisälsi 5 kpl vanhoja maljakkokynttilöitä. Kynttilät ovat noin 30-35 cm pitkiä, todella ohuita, vain n. puoli senttiä halkaisijaltaan. Valmistaja on Vaasan saippua Oy. Paketissa on ollut 10 kynttilää, mutta niitä on mahdollisesti aikoinaan myyty yksittäinkin, koska paketin päässä on kappalehinta 35 penniä/kpl.


En ole aiemmin tällaisia nähnytkään, enkä tiedä, missä tilanteissa näitä on käytetty ja millä vuosikymmenellä... Tuntuisi oudolta, että kynttilää poltettaisiin kukkien joukossa maljakossa, vai ilman kukkiako näitä on tarkoitus käyttää? Miksi? Tästä täytyy ottaa selvää!


1 kommentti:

  1. Tuo pyöreä työ on kyllä todellinen herkku ja kiva kun se on samalla käyttöön tarkoitettu, kuin kalenteri!

    VastaaPoista