keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Kesäpipo

Vuosisadan lumimyrskystä ja paukkupakkasesta huolimatta ajatukseni ovat jo tulevassa kesässä. Pipoa saattaa tarvita kesälläkin, jos aurinko liiaksi porottaa! Myös reissussa pipo on omiaan, mikäli sattuu olemaan "bad hair day"!


Tein tämän pipon Dropsin Fabelista. Malli on jostain kirjaston kirjasta, jonka vein jo takaisin, mutta valitettavasti unohdin laittaa kirjan nimen muistiin! Pipoon kului vajaa kerä Fabelia. Kiva malli, taidan kokeilla tätä samaa vielä jostain kesäisemmästäkin langasta!

Sitten nostalgiapläjäys 1970 ja 1980 -luvuilta:


Yläasteen kässätunneilla tehtiin kylpypyyhe, johon aplikoitiin kuviot molempiin päihin. Froteeta oli valittavana muutamia värejä ja jostain syystä jouduin tekemään oman pyyhkeeni ruskeasta kankaasta. Se oli mielestäni kauhean ruman väristä, eikä asiaa auttanut edes iloisen väriset kirsikka-aplikoinnit! Pyyhe joutui valmistuttuaan saman tien kaapin viimeiseen peränurkkaan ja on ollut siellä nyt noin 33 vuotta!!! Viime viikolla kaappia siivotessani tämä osui silmiini ja päätin ottaa pyyhkeen ensimmäistä kertaa käyttöön. Pyyhehän on tosi retro! :)

Noin 10 vuotta edellistä nuorempia ovat seuraavat käyttämättömät käsityöni:


Kävin 80 -luvulla innokkaasti paikallisessa käsityökeskuksessa paukuttelemassa kangaspuita. Tuli tehtyä poppanaa, mattoa, seinävaatetta, pöytäliinaa, ikkunaverhoa ja sitten nämä pellavapyyhkeet... Pyyhkeiden kangas on niin kovaa, että ei ole koskaan tehnyt mieli ottaa niitä käyttöön. Juu, juu, tiedän, että ne pehmenevät käytössä, mutta en voi! Nämä ovat siis marinoituneet kaapissa sellaiset parikymmentä vuotta ja rapiat päälle. Laudeliinoina ehkä voisin näitä joskus käyttää, kun poiskaan en malta heittää. Onneksi muut tekeleeni ovat päätyneet oikeasti käyttöön!

2 kommenttia:

  1. Ainakin aplikaatiot on kauniit. Ota ihmeessä käyttöön nuo pellavapyyhekeet! Niistä tulee maailman ihanimmat muutaman pesun jälkeen. Minusta hieman karheat pyyhkeet on parhaita.

    VastaaPoista
  2. Jospa nämä olisivatkin käsipyyhkeitä, niin asia olisi ok, mutta kun nämä ovat suuria kylpypyyhkeitä! Raistelee ajatuskin, että käyttäisin näitä! Mutta ehkäpä vielä joskus karaistun riittävästi (tai nahkani parkkiintuu vanhemmiten...)! :)

    VastaaPoista