perjantai 16. elokuuta 2013

Jatkokertomus osa 2

Kurpitsankasvatukseni on edennyt kesän mittaan niin hitaasti, että ehdin jo luulla, ettei tämän tarinan toista osaa ilmesty lainkaan. Kesäkurpitsat ja koristekurpitsat ovat kasvaneet tavalliseen tapaansa, mutta jättikurpitsat antoivat odottaa itseään luvattoman kauan! Mutta viimeinkin: tässä pieni ja TÄYDELLINEN jättikurpitsanpoikanen!


Kaksi suurinta (ison greipin kokoista) kurpitsaa makoilee nyt mansikkakankaan päällä omissa harsoteltoissaan. Olen kastellut niitä koko kesän kanankakkavedellä ja lähiaikoina siirryn syyslannoitteeseen. Koska kasvu on ollut tähän saakka näin hidasta, täytyy vain toivoa pitkää ja lämmintä syksyä! Uskalsin kuitenkin jo antaa nimet kurpitsoilleni, joten saanko esitellä Kullervon ja Kuisman!
Kullervo on selvästi suurempi ja paremmassa kasvuinnossa. Kuisma tulee kuitenkin reippaana perässä. Harsoteltat suojaavat niitä lintujen hyökkäyksiltä ja mansikkakangas pitää ne alta kuivana. Jos yöpakkaset pysyvät loitolla meidän markilta, niin ei tiedä mitä näistä kavereista vielä kasvaakaan! 

3 kommenttia:

  1. Toivottavasti lapsosesi innostuvat hillittömään kasvuun. Ainakin huolenpito vaikuttaa täydelliseltä.

    VastaaPoista