lauantai 18. tammikuuta 2014

Linen stitch ja tawashi

Ostin Suuri Käsityö-lehden 40 -vuotisjuhlanumeron ja innostuin kokeilemaan lehdessä esiteltyä erikoisen näköistä Linen stitch- neuleella tehtyä patalappua. Kuvasta en millään käsittänyt miten neule on tehty, mutta mallineule olikin tosi helppoa, ja niin tiivistä, ettei patalappuun tarvita mitään taustakangasta lämmöneristeeksi.

 
Lehdessä oli myös japanilaisten tawashi-pesusienten ohje. Näitä pesusieniä käytetään tiskiharjan korvikkeena.


Alimmainen sieni on tehty ohjeen mukaan, mutta päällimmäiseen kehittelin raidat ohuemmasta bambulangasta, kun aloin miettiä paksun sienen kuivumisominaisuuksia. Ohjeet näihin siis löytyy Suuri Käsityölehden numerosta 1/2014. Alkuperäinen ohje on viime vuonna ilmestyneestä Jonna Hietalan Kerällä -kirjasta.

Olen jo joskus aiemmin kertonut innostuksestani strutsinnahkatuotteisiin. Nyt joulupukki toi minulle uuden lilan pikkupussukan! Jee!!!


Punainen laukku on Birgit Pyykön käsialaa, myös pölyhuiska ja rannekoru ovat kotimaassa valmistettuja, muut ovat italialaisia. Nämä ovat niin superihania!


4 kommenttia:

 1. Hienoja käsityöitä ja hienoja laukkuja ja pussukoita!

  VastaaPoista
 2. Tosi tomakan näköinen patalappu ja väritys siinä oikein ihastuttava. Kaunis pinta noissa strutsinnahkalaukuissa. Kohta saatat saada lahjaksi jo ihan oman strutsin ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mikäpäs siinä, kovasti kelpaisi! Mulla olisi jo tiedossa yksi tyhjä navettakin sitä varten! :)

   Poista