sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Tipunkeltaista

Alkavan pääsiäisviikon kunniaksi neuloin tipunkeltaiset sukat. Sukkiahan meillä on riittävästi, mutta halusin opetella neulomaan sukat kahdella pitkällä puikolla normaalin viiden sukkapuikon sijaan. Idea on Alice Curtisin kirjasta "Sukat kahdella puikolla".


Näissä sukissa on sauma keskellä edessä. Kirjassa on myös malleja, joissa sauma tehdään toiselle sivulle. Näiden pääsiäissukkien malli ei ole suoraan mikään kirjan malleista, mutta pitsikuvion otin "Jättiläisbalsami"- sukkien varsikuviosta. Kirjan ohjeella sukan saumasta saa siistin ja tavallaan kuvioon kuuluvan. Ehdottomasti kannattaa kokeilla tätä kätevää tekniikkaa! Mielestäni sukat valmistuivat jopa nopeammin, kuin perinteisellä tavalla neulotut!

2 kommenttia:

  1. Kauniit Pääsiäissukat. Olen kuullut kaikenlaisista uusista tavoista neuloa sukkia, mutta olen tiukasti pysynyt viiden puikon käyttäjänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin jossain vaiheessa myös kahden sukan tekemistä yhtä aikaa pyöröpuikolla, mutta se tuntui jo liian mahdottomalta, joten sen jätin sikseen! :) Toisaalta jäi vähän kaihertamaan, ehkä yritän vielä joskus!

      Poista