torstai 29. syyskuuta 2016

Virkattu huivi

Kävin muutama viikko sitten ensimmäistä kertaa elämässäni Kauhajoen Päntäneellä Tapion kaupassa. Lankakeriä ja -vyyhtejä oli silmänkantamattomiin! Palasin sieltä kotiin muovipussi täynnä toinen toistaan ihanampia lankoja. Yritin pitää järjen mukana ostoksilla, mutta vaikeaa se oli. Houkutuksia oli niin paljon!

Ensimmäiseksi otin käsittelyyn Drops Alpaca Silk -langat, joihin löysin mukavan huivimallin Kotiliesi Käsityö -lehden numerosta 7/2016.


Virkkasin mallin mukaan yksitoista palaa, jotka reunustin lopuksi kiinteillä silmukoilla. Alkuperäisessä mallissa oli paloja huomattavasti enemmän. Neljästä 25 gramman kerästä jäi jäljelle vain yksi gramma lankaa. Huivin koko kevyesti pingotettuna on 145 cm x 50 cm. Käytin nro 3 virkkuukoukkua.

Tästä huivista tuli mukava fiilis! Malli oli riittävän yksinkertainen, ettei ohjetta tarvinnut seurata enää muutaman palan jälkeen. Virkkaus oli muutenkin kivaa monen neulotun huivin jälkeen. Tätä mallia voisin testata vielä jollain muullakin langalla!1 kommentti: