perjantai 4. marraskuuta 2016

Neito tornissa

Syksyn ensimmäinen projekti Aiku-näpissä oli plastinen massa. Ajatus massan työstämisestä ei aluksi inspiroinut ollenkaan, mutta kun alkuun päästiin, olin jo aivan innoissani!

Aloitimme muotoilemalla verkosta työn tukirungon. Rungon päälle liisteröitiin muutama kerros revittyä sanomalehteä. Itse massa sisältää liisterijauhetta, puuliimaa, kaoliinia, liitujauhetta ja selluvillamurskaa, jotka sekoitettiin veteen. Massa oli märkänä tosi painavaa, mutta lopullinen kuivunut työ on erittäin kevyt. Massasta olisi saanut lähes tasaista pintaa, mutta en tasoittanut sitä, koska vanhan linnantornin luonne tulee paremmin esiin rouheasta pinnasta. Painoin märkään massaan tiilikuvioita pahvista tekemälläni sabluunalla. Lopuksi maalasin tornin harmain sävyin.
Linnan tornissahan asuu tietenkin prinsessa. Olin ajatellut palmikoida prinsessan letin langasta, mutta kun kerroin ideasta pitkätukkaiselle tyttärelleni, hän yllätti lähettämällä tuhansien kilometrien takaa letin omista hiuksistaan. Letti teki tästä työstä tosi rakkaan! Mitäpä lapsi ei tekisi äitinsä askartelujen vuoksi!!! :-)

Illan pimetessä torniin syttyy valot. Tuntuu melkein kuin ihana prinsessamme olisi kotona!2 kommenttia: