lauantai 25. helmikuuta 2017

Lumikukkia ja etsausta sitruunahapolla

Parina lauantaipäivänä olemme jälleen ajelleet kotiseutua kauempana kirppareilla. Pientä kivaa on löytynytkin, mutta lähinnä retkeilyn puolelle nuo päivät voi laskea.


Joitain vuosia sitten hankin kummitätini jäämistöstä Arabian Lumikukkaa sekä vaaleanpunaista, että vaaleansinistä. Tarjoilulautanen ja neljä pullalautasta ovat sitä perua. Nyt tuli vastaan kolme täysin käyttämätöntä kuppiparia! Nämä ovat niin suloisia! Nyt voin tätä sarjaa jo käyttää, koska voin yhdistää näihin tarvittaessa sinisiä osia. Vaaleanpunaisia kuppeja silti vielä halajan!

Vastaan tuli myös edullinen ruskea suuri jalallinen kulho, jota myyjä kehui kotimaiseksi. Tähän en ole vahvistusta vielä löytänyt. Kerro, jos tiedät tämän alkuperästä jotain. Jokin aika sitten en olisi katsonut ruskean lasin päällekään, mutta niin se mieli muuttuu! Jotenkin tämä nyt vaan kiehtoi!


Aiku-näpissä värjäys jatkui etsauksen merkeissä. Otin käsittelyyn aiemmin värjäämäni tilkun, johon en ollut tyytyväinen. Maalasin siihen uuden pohjavärin, kuivatin, etsasin kiemurakuviot ja jätin kuivumaan seuraavaan kertaan. Sitten höyrykiinnitin, huuhtelin, keitin pesuainevedessä ja vielä huuhtelin lopuksi.


Mielenkiintoinen menetelmä, mutta eipä näin monihyväistä värjäystä aivan äkkiä kotona viitsisi tehdä. Onneksi Kaarakassa on mahdollisuus oppia tätä kaikkea! Valmis kangas pääsee varmasti osaksi jotain tulevaa tilkkutyötä.

2 kommenttia:

  1. Kupit ja lautaset ovat kyllä kauniita, en olekaan koskaan noita nähnyt:)
    Hyvä valinta on kulhokin, olkoon sitten suomalainen tai mikä muu tahansa:)

    VastaaPoista
  2. Tosi kauniita nuo kupit! Kulhosta en tiedä mitään. Kangas on aivan upea!

    VastaaPoista