perjantai 14. huhtikuuta 2017

Lentävä matto

Yli vuosi sitten löysin Porista kirpputorilta Designers Guildin upean kangasmallikirjan. Kirjassa oli toinen toistaan ihanampia värejä ja kuvioita! Päätin heti, että näistä kankaista teen valkoiseen makuuhuoneeseemme väriläiskän.


Tämä itämainen "lentävä matto" sai vuorikankaakseen ihanan laadukkaan tanskalaisen sametin, jonka hankin Kangassalongista. Vuorikankaasta teen vielä jokusen tyynyn. Kolmiomaisiin päihin tein vuorikankaan väriin sopivat tupsut. Tupsuissa on kahta yksiväristä merkkauslankaa kirjavan langan lisäksi. Langat löysin Ompelutista.


Vuorikangasta mitatessani tarvitsin 58 cm leveää kankaanpalaa. Ihmettelin, kun liidulla merkitsemäni viiva näytti menevän jatkuvasti vinoon. Yhtäkkiä huomasin, että vika ei ollut tekijässä, vaan työvälineissä. Valehtelevatko silmäni???


Hyvää pääsiäistä!
t. Maarit

5 kommenttia:

 1. Upeat värit hohtavat lentävällä matollasi ja idea on kyllä tosi kiva:)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana väriläiskä! Hieno oivallus saada väriä huoneeseen tuollaisella matolla. Ja nuo kolmion malliset päät tupsuineen on oivalliset. Jopas on erikoinen mitta! Tekijä on varmaan ajatellut, että sentti sinne tai tänne, ei se niin tarkkaa voi olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä sama mittanauha on palvellut hyvin jo vuosia, joten näin pienen virheen annan kyllä anteeksi! :-)

   Poista
 3. Hieno lentävä matto!
  Aika hauska tuo mittanauha, harvoin varmasti löytää noin omalaatuista mittanauhaa, että kannattaa pitää erikoisuutena tallella :)

  VastaaPoista