maanantai 12. marraskuuta 2018

Huppari

Ostin käsityömessuilta puolentoista metrin palan ihan mielettömän upeaa kangasta! Kangas on paksua, joustavaa ja mikä parasta: siinä on strelizioita! Lempikukkiani!


Löysin vanhasta Moda-lehdestä 6/2011 huppuhaalarin kaavan, jota muokkaamalla tein hupparin. Kangas on nurjalta puolelta valkoista, joten se vaati hupun vuoraamista mustalla trikoolla. Tein hupparista reilun kokoisen, joten sitä voi lämpimällä ilmalla pitää myös takkina.

Kangas on UnelmAnkin luomupuuvilla/elastaani. Kyseinen firma sijaitsee Saarijärvellä ja heidän nettikaupassaan näyttää olevan toinen toistaan hienompia kuoseja! Hupun ja helman nauha löytyi Minimanin löytölaarista ja sattui olemaan juuri kukkien väriin sopivaa. Tästä tuli heti lempparivaatteeni!

- - -

Näin lehdessä mainoksen Cleany-langasta ja Tokmannilla käydessäni ostin kokeeksi yhden kerän. Tiskirätiksi tästä ei ole, koska lanka ei vedä vettä yhtään, mutta likatahrojen hankaamiseen hyvinkin kokeilemisen arvoinen. Lanka on tosi karheaa, joten tiukkaankin istahtaneet tahrat lähtevät kevyellä hankauksella. Tämä on kevyempi vaihtoehto Pata-patalle!


Käytin hankausliinaan koko kerän, mutta puolet pienempikin olisi riittänyt.  Vyötteen takana on kiva sydämen ohje, jota kannattaa kokeilla.

3 kommenttia:

  1. Oi miten ihana huppari ja tuo kangas on tosiaan upea♥ Leppoisaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
  2. Kaunis huppari! Ja hyvä lankavinkki, en ole tuollaisesta kuullutkaan. Lisäsin heti joulun toivelistalle. :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis kangas, tosiaankin! Vetskarillinen hupparitakki on kiva käytössä. Jos joku olisi kysynyt, pidänkö strelizioitsa, olisin sanonut etten pidä mistään liskoista. Kukaksi en olisi arvannut millään. ; )

    VastaaPoista