tiistai 2. huhtikuuta 2019

Laukku korkkikankaasta

Muutama vuosi sitten tytär lähetti Portugalista postikortin, joka oli tehty korkista. Päätin heti, että tämä erikoinen kortti ei hautaudu laatikon pohjalle, vaan käytän tämän joskus johonkin askarteluun. En silloin vielä aavistanut, että korkkikankaasta tulee muotimateriaali näillekin lakeuksille!


Kaarakassa oli tarjolla useampaa erilaista korkkikangasta, joista valitsin leveäraitaisen. Ompelin postikortin kiinni laukun etukappaleeseen ja virkkasin olkahihnan Schachenmayrin Catania -langasta. Vetoketjun koristeeksi käytin osan vanhasta korvakorusta. Virkattu hihna venyi aluksi huomattavasti, mutta venytin hihnan äärimmilleen ja prässäsin sen. Nyt hihna ei anna enää periksi. Käytin hihnan toiseen päähän kierrätysosia vanhasta laukusta. Hihnan toinen pää jatkuu laukun pohjaan saakka.


Korkkikangas tuntuu jotenkin heiveröiseltä, mutta on kuulemma silti kestävää. Itselläni on huono tapa paiskoa käsilaukkua pitkin auton jalkatilaa, mutta tätä aion käsitellä arvostavammin! Jos laukku joskus käytössä rispaantuu, niin ainahan kortin voi ratkoa irti ja käyttää uuteen laukkuun!

5 kommenttia:

 1. Tulipa siitä hieno laukku! Kiva virkattu hihna ja kortti koristeena on kaunis. Minullkin on tuota korkkikangasta, mutta pidän myös sitä heiveröisenä. Kiva kuulla, miten sinun laukkusi kestää käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Otin laukun heti käyttöön, joten kesään mennessä kestävyys on jo selvillä!

   Poista
 2. Pitää vetää oma odottamassa oleva korkkikangas esiin nyt kun näen tekemäsi kivan laukun. Tuo korkkikortti on piste i:n päälle. Hihnakin on onnistunut valinta. Irmeli

  VastaaPoista