lauantai 11. toukokuuta 2019

Hopeakorukurssi

Olin viime lauantaina toisella hopeakorukurssillani Kaarakassa. Tällä kerralla keskityin sormusten tekemiseen. Edelliseltä kurssilta jäi hopeisen ruokalusikan varret käyttämättä, joten otin aluksi toisen niistä käsittelyyn. Ruokalusikan varsi on todella paksu ja vaati aikamoista voimaa saada se kiertymään sormuksen muotoon. Kuumensin vartta useamman kerran, paukutin muotoon vasaralla ja viimein varsi alkoi näyttää sormukselta. Porasin vielä koristetta varten reiän keskelle korua. Koristeeksi laitoin Kalevalakorun korvakorun, jonka pari on mennyt hukkaan. Sormus on melko suuri ja näyttävä, mutta yllättävän mukava pitää.


Koska ruokalusikan varren taivuttaminen oli hikistä hommaa, ostin kurssikaverilta alpakkaisen hiihtopalkintolusikan. Tämä lusikka oli ohuempi, joten sen työstäminen oli helpompaa. Tykästyin kovasti lusikan kauniiseen kuvioon. Alpakka on materiaalina hieman tummempaa, eikä hyvin kiillotettunakaan ole yhtä kirkas kuin hopea, mutta tämäkin sormus tulee varmasti käyttöön.

Sormukset on kuvattu saamani upean äitienpäiväkimpun kanssa. Tämän kuvan kera toivotan hyvää äitienpäivää kaikille äideille! 💚

1 kommentti: