maanantai 21. syyskuuta 2020

Pasuunakukan kasvatusta

Tilasin keväällä pienen Pasuunakukan taimen. En ole aiemmin Pasuunakukkaa kasvattanut, mutta haaveillut siitä olen. Kuvissa kukkiva Pasuunakukka näyttää aina aivan mielettömän upealta.


Tällä yksilöllä oli valtava kasvuinto. Jossain vaiheessa huomasin, että pitkulaisia kukkanuppujakin alkaa ilmestyä.Nuppu kasvoi......ja kasvoi......tässä vaiheessa aloin epäillä hankkineeni keltakukkaisen yksilön pinkin sijaan, mutta sitten väriä alkoi nuppuun ilmestyä!Kukan pituus oli noin 40 senttiä mitattuna vihreän putkilon alusta alkaen.Eri kokoisia nuppuja kukassa oli 15 - 20 kappaletta, mutta vain tämä yksi aukesi. Syysmyrsky riepoi muut nuput irti ja muutenkin kasvi näyttää jo syksyisen raasuiselta. Luin hoito-ohjeista, että rungon voi säilyttää jopa pimeässä tilassa talven ajan. Se pudottaa kaikki lehtensä ja keväällä valoon tuotuna alkaa kasvattaa uusia lehtiä. Ehkä saan tälle järjestettyä suotuisat olosuhteet autotallin peränurkkaan, johon pakkanen ei pääse kasvia vahingoittamaan. Jospa ensi kesänä saisin nauttia jo vähän suuremmasta kukkaloistosta!

4 kommenttia:

 1. Jännittävä kasvi! Toivottavasti onnistut talvehdittamisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivon! Olisi harmi löytää runko keväällä mustuneena tallin nurkasta!

   Poista
 2. Löytyipä kivoja ja monipuolisia ideoita ja töitä kun pitkän tauon jälkeen eksyin näille sivuillesi. Kasvi ystävänä ilahdutti tuo pasuunakukka, jospa löytyisi täältä etelästäkin, muiden kukkien kaveriksi. Irmeli

  VastaaPoista