maanantai 25. lokakuuta 2021

Retrokangastakki

Sain vihdoin toteutettua pitkäaikaisen haaveeni retrokangastakista. Ostin kauan sitten kirpparilta upean Fin-Helenin 160 cm pitkän kangaspalan. Iloisen kukkakuvion nimi on Paulan kukka ja sen on suunnitellut Paula Virtanen. Tarkkaa vuotta en tiedä, mutta oletan kankaan olevan 1960 -1970 -luvuilta.

  


En löytänyt mistään mieluista takin kaavaa, joten mittasin tärkeimmät mitat vanhasta takista ja käytin lisäksi vanhaa hupparin kaavaa apuna. Sain aseteltua kaavat kankaalle niin, että suuri kukkakuvio osui hienosti takakappaleelle ja takin etuosaan tuli sini-vihreät sävyt. Ompelin takkiin tummanvihreän tikkivuorin, jonka hankin Kauhavalta Kilokankaasta. Sivusaumoihin upotin taskut.




Takki tuntuu tosi lämpimältä, mutta kevyeltä päällä. Olen tyytyväinen, että vihdoin sain tämän tehtyä! Kaikkien mustien takkieni jälkeen tämä takki on todellinen pilvisten päivien ilo, tällä ei huku massaan!

2 kommenttia:

  1. Tämä on aivan superhieno! Todella hienosti olet saanut taakse ison kukan ja etupuolli on yllättävä, mutta hyvässä mielessä. Erittäin ihana väriläiskä!

    VastaaPoista