sunnuntai 10. heinäkuuta 2022

Makrameereunus päivänvarjoon

 Viime vuonna ostin edullisen luonnonvalkoisen, ihan tavallisen päivänvarjon. Tänä keväänä sitä varastosta penkoessa tuli mieleen, että siihenhän voisi värkätä jotain extraa... Siitä se idea sitten lähti! 

Kesäloman ratoksi solmeilin varjoon kapean reunuksen yksinkertaisella makrameekuviolla. Vaikka kuvio oli pieni ja nopeatekoinen, sain työhön kulumaan reippaasti aikaa, koska yksittäisiä kuvioita tarvittiin 127 kappaletta. Varjo on siis melko suuri, sen ympärysmitta on 8 metriä ja 80 senttiä. Kuvion solmisen jälkeen kampasin narun hepsuille ja leikkasin boheemisti hapsuja hieman kolmion muotoon.

Käytin työhön Lankavan Chunkymop kierrätyspuuvillanarua. Kerässä oli narua 235 metriä ja tein jonkin aikaa laskelmia, että sain materiaalin riittämään. Yksittäiseen kuvioon meni narua 1,7 metriä, ja aloitusnaruksi 9 metriä, joten kerästä jäi jäljelle tasan 10 metriä. Olisiko tämä nyt sitä "Zero Waste" -käsityötä, tai ainakin "Almoust Zero Waste"! :)Kyllä nyt kesäiset päiväkahvitkin maistuvat paremmalta uudistuneen varjon alla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti