maanantai 20. helmikuuta 2023

Vauvaneuleita

 Neuloin pyynnöstä muutamia suloisia vauvaneuleita Dropsin Baby Merino -langasta.


Perinteisen neulemyssyn ohjeen löysin kymmenkunta vuotta sitten ilmestyneestä Novita Ipana -lehdestä. Kuvassa alempana oleva myssy on nimeltään Lillemor ja sen ohje löytyi Klompelompe - neuleita koko perheelle -kirjasta.

Pienokaisen pitsijakun ohje oli Kotiliesi Käsityö -lehdessä nro 6/2022. Tätä ohjetta jouduin muokkaamaan todella paljon, koska ohjeessa käytetty lanka oli täysin erilaista, kuin käyttämäni lanka.

Henkselihousut ovat Klompelompen Lellikki-malli. Jätin pois ohjeessa olevat nurjat kierrokset, muuten housut ovat mallin mukaiset.

Vaatteet on tehty noin puolivuotiaan koolla, mutta varsinkin pitsijakku on todella joustava ja mahtuu lapselle mahdollisesti huomattavasti pidempään.

Etsiessäni näitä ohjeita lukuisista käsityölehdistä ja -kirjoista, totesin jälleen, että norjalainen Klompelompe on uskomaton aarreaitta. Mallit ovat hurmaavia ja ajattomia. Kauniita malleja on sekä pienokaisille, että aikuisille. Klompelompe on pitkästä aikaa ainoa kirja, jonka voisin ajatella hankkivani myös omaan kokoelmaani. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti