lauantai 12. elokuuta 2023

Opiskelun iloa

Mukava kesäloma on nyt vietetty ja koulu on alkanut. Opiskelin keväällä etänä yhden osatutkinnon tekstiili- ja muotialan perustutkinnosta, mutta nyt opinnot jatkuvat lähiopintoina. 

Aloitimme ensin tutustumalla eri merkkisten koneiden toimintaan. Sen jälkeen jatkoimme tekemällä harjoitustöinä tuotteita, joita tarvitsemme opintojen kuluessa. Ensimmäisenä valmistui pussukka työvälineille.


Pussukka tehtiin kahdesta kankaasta, jotka ommeltiin yhteen mahdollisimman suorilla ompeleilla. Tässä pitikin olla kieli keskellä suuta, jotta sai ompeleet osumaan siististi sekä pystyyn, että vaakaan.

Seuraavaksi valmistettiin käsivarressa pidettävä kätevä nuppineulatyyny, joka täytettiin aidoilla hiuksilla. En napsinut hiuksia omasta päästäni, vaan koulun kampaajaopiskelijat olivat keränneet hiuksia aivan tätä varten. Opin nyt, että hiukset ovat parasta materiaalia tähän, koska ne eivät tylsytä neuloja! 


Ensi viikolla jatkamme ainakin saksikotelon valmistamisella. 

😍

Puutarha alkaa valmistautua syksyyn. Huomasin, että kuunliljojen lehtiin oli ilmestynyt valtavia reikiä. Tarkemmin katsottuani löysin syyllisen. Ötökkä on noin 3 cm pitkä ja upean kiiltävän vihertävä. Kaunis on, mutta todella nälkäinen!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti