torstai 16. marraskuuta 2023

Saumurin salat

Tällä viikolla on perehdytty koulussa saumurin saloihin. Langoitusta on harjoiteltu vetäisemällä kaikki saumurilangat reippaasti koneesta pois ja opettelemalla langoittamista aivan alusta alkaen. Siinäpä sitten suttautuu hetki jos toinenkin, eli kärsivällisyyttä tarvitaan. Kun langoittamisen jälkeen saa aikaan kauniin tikin, niin onhan se mukavaa!

Aloitimme saumuriompelun helpoista pipoista. Kierrätyksen hengessä saksimme paloiksi vanhoja t-paitoja ja ompelimme pipot niistä. Valmistin seitsemän eri kokoista pipoa.



Pipoista jatkoin liehuvahelmaiseen paitaan, jonka kaavan löysin Kotiliesi Käsityö -lehdestä nro 2/2020.



Yhdet villasukatkin olen saanut valmiiksi. Tämä malli on hieman muunneltuna Merja Ojanperän suunnittelema "Vaiettu rakkaus". Lanka on seiskaveikkaa. 







4 kommenttia:

  1. Saumuri on mainio apulainen trikoota ommellessa. Itse olen ommellut loppuun kaksi saumuria, kolmas on palvellut minua reilun vuoden. Nytkin on työn alla housuasu lapsenlapselle joululahjaksi. Monta kertaa olen joutunut langoittamaan alusta asti, kun esim jokin lanka on katkennut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ilman saumuria ei kyllä pärjäisi ollenkaan!

      Poista
  2. Saumuri on oiva peli! Ostin vastikään käytettynä peitetikkikoneen, mutta en ole sitä vielä päässyt testaamaan. Pipot syntyy sukkelaan ja tuo liehuvahelmainen on kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marle! Hienoa, että löysit käytetyn peittarin! Itsekin sitä halajan, mutta nyt koulussa ollessani saan onneksi käyttää koulun koneita!

      Poista