perjantai 8. maaliskuuta 2024

Paljasjalkakengät

Taito EP:llä oli tarjolla tänä keväänä paljasjalkakenkäkurssi. Sinne teki mieleni, mutta kurssilla oli vain 10 paikkaa, enkä mahtunut mukaan. Niinpä päätin ottaa itse selvää kenkien valmistuksesta. 

Ensimmäinen pari tuli valmiiksi tällä viikolla. Materiaaleina käytin jälleen serkkuni lahjoittamia kangasmallipaloja. Kengän kaavan suunnittelin itse. Pohjaan ostin suutarilta 4 mm paksua kumipohjaa. Nauhat ja nauhojen sirkkarenkaat ostin koululta.Kengät ovat miellyttävät ja pehmeät jalassa, kuten kuuluukin. Koko on tismalleen sopiva. Käytän näitä nyt aluksi sisäkenkinä ja katson miten ne kestävät käyttöä. Seuraaviin kenkiin valitsen pohjaosaan mustan kankaan, koska vaalea kangas näkyy jonkin verran liimatun kumipohjan vierestä. 


Kumipohjan liimaus olikin aikamoinen projekti. Ostin sitä varten kontaktiliimaa, joka haisi aivan hirveältä. Lisäksi liimaus oli pelottavaa, koska liima nappasi kiinni välittömästi. Onneksi pohjat osuivat kertaheitolla oikeaan kohtaan, koska mitään siirtämisen mahdollisuutta ei olisi ollutkaan. Tästä viisastuneena seuraavalla kerralla liimaan pohjat ulkona ja leikkaan kumipohjat hitusen verran liian suureksi. Liiat reunat on helppo jälkikäteen leikata pois.

Loppujen lopuksi paljasjalkakenkien valmistus ei eroa kovinkaan paljon aiemmin valmistamistani tallukkaista. Toki näistä halusin enemmän "oikeiden" kenkien näköiset. Näiden valmistamiseen ei tarvita lestejä, kuten tallukkaita tehdessä. Käytin omistamiani lestejä nyt ainoastaan liimausvaiheessa tukena kengän sisällä. Ilmankin olisi pärjännyt.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti