keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Sain langan päästä kiinni

Olen saanut aikaan muutaman ensimmäisen metrin yksisäikeistä lankaa. Tasaista se ei ole, mutta onpa persoonallista... Kehrääjän käsikirjassa sanottiinkin lohduttavasti, että ohutta ja tasaista lankaa saa kaupasta! Pitää paikkansa!


No, into kuitenkin säilyi, joten kehruuharjoitukset jatkuvat!
 
Maria Montazamin innoittamana tytär pyysi tekemään muutaman tupsun. Näiden tekemisessä vain oma mielikuvitus on rajana! Ihan hömpänpömppää, mutta kivaa!
 
 
 
Hömppäosastolle menevät myös seuraavat Rosee-tekniikalla tehdyt rautalankakoristeet, jotka koristavat nyt sukulaisten lasiseinäistä kesähuonetta.


Vakiokirppiksellemme oli viime viikonloppuna tullut uusi myyjä. Hänen pöydästään löytyi tämä kauniin värinen Näppyläkulho. Vähän piti tingata, mutta meille tämä lähti! Näppyläkulhot ovat olleet tuotannossa vuosina 1952 - 1976. Suunnittelija on Saara Hopea. Ainakin vihreä ja violetti kulho olisi vielä kiva hankkia tämän ja aiemmin hankitun värittömän kulhon seuraksi!

4 kommenttia:

 1. Oi, itse kehrättyä lankaa...olet taitava.
  Minulla on väritön näppyläkulho!

  VastaaPoista
 2. Onkohan tuo kehrätty lanka kierteeltään vastakkais suuntaista, kuin marketin lanka.
  Mie ostin kirpparilta pussukan lankoja ja siel oli pikkuisia lankaputkia, joissa ol väärän kierteistä lankaa. Mihi sitä voi käyttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lanka on vastakkaissuuntaista kaupan lankaan nähden. Se johtuu siitä, että se on vasta yksisäikeistä. Olen kehrännyt sen myötäpäivään. Kun myöhemmin kertaan langan kaksisäikeiseksi, kehrään säikeet yhteen vastapäivään. Lankasi on varmaan kertaamatonta!

   Poista
  2. Kiitti siul vastauksesta, lanka on yks kertasta ja aika paksua, helposti katkesi.

   Poista