keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Yhä ylös yrittää, katolle hän kiipeää...

Puutarhassa tapahtuu kummia: jättiauringonkukkani kasvuvoima on mieletön! Pituutta tulee joka päivä lisää ja varsi on jo lapsen ranteen vahvuinen! Kastelulannoitetta olen nyt selvästikin antanut riittävästi! Mielenkiinnolla odotan millaisen kukinnon tämä jättiläinen saa aikaan!


Myös pullokurpitsat ovat voimissaan! Osa hedelmistä on lyhyitä ja paksuja "keiloja", osa pitkiä ja ohuita. Kukkia ja painavia hedelmiä tulee koko ajan lisää, joten ihmettelen jo nyt varsien kestävyyttä!

Jättikurpitsani sen sijaan saivat pahasti siipeensä juhannusyön hallasta. Vain yksi taimi selvisi siitä joten kuten. Se kukkii tällä hetkellä. Idätin saman tien muutaman uuden siemenen, mutta on epätodennäköistä, että niistä ehtisi jättiläisiä kasvaa ennen syyspakkasia. Onneksi kasvukautta on paljon jäljellä, ehkä joku taimi ehtii vielä yllättää!

2 kommenttia:

  1. Mahtaa tulla kukkasesta aika jättiläinen! Auringonkukat ovat ihan suosikkikukkiani. Minun kasvatustaidot on vaan ihan eri luokkaa : o

    VastaaPoista
  2. Ei ole taidoista kiinni, tällä kasvilla on hyvät geenit! Tämän emokasvi oli ollut 4 metriä 23 cm pitkä ja kukinnon koko 53,5 cm! Siemen on Jättikasvisyhdistykseltä.

    VastaaPoista