sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Silmälasikotelo

Marle jakoi blogissaan tilkkukotelon ohjeen muutama viikko sitten. Päätin tehdä hänen ohjeellaan itselleni silmälasikotelon. Muuten kaikki meni hyvin, mutta 31 vuotta vanhan ompelukoneeni poljin ei suostunut yhteistyöhön, kun yritin tikata kukkakuvioita tilkkupintaan H-I-T-A-A-S-T-I. Poljin on päättänyt, että meillä ommellaan joko rallivauhtia tai ei ollenkaan. Niinpä päätin tikata kuviot käsin.


Käsintikkaus on niin hidasta, että kävin lopulta lainaamassa äidiltäni hänen ompelukonettaan ja seuraavaan pussukkaan tuleekin sitten konetikkaus!


Viimevuotiseen tapaan maksoin heti vuoden alussa Suomen Jättikasvisyhdistyksen jäsenmaksun. Nyt osasin jo odottaa postissa tulevaa siemenpakettia, enkä enää järkyttynyt jättisiementen valtavasta määrästä. Nyt paketissa oli peräti 28 eri siemenpussia. Viimevuotisia siemeniäkin on vielä jäljellä, kun maltoin olla idättämättä niitä kaikkia. Kaikille ei olisi mitenkään riittänyt paikkaa kasvimaassani.
Olin jo päättänyt hävittää vanhan kasvimaani, koska lähellä olevat puut ovat kasvaneet niin suuriksi, ettei aurinko pääse enää lämmittämään maata tarpeeksi, mutta pakko on varmaan sinnekin vielä istuttaa joitain taimia. Olen ajatellut hankkia lisäksi muutamia kasvatuslaatikkoja ja laittaa ne aurinkoisempaan kohtaan puutarhassa, mutta silti toivon, että edes muutamat taimet saavat tänä vuonna kodin ystävien puutarhoista, kun kuitenkin innostun idättämään liikaa siemeniä!

2 kommenttia:

  1. Tosi hieno koti silmälaseille. Käsintikkaus vie aikaa ja hermot. Ymmärrän hyvin, että hait lainakoneen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marle! Ei vedä vertoja Sinun tekemillesi, mutta yritän sinnikkäästi!

      Poista