tiistai 21. heinäkuuta 2015

Saisiko olla salaattia?

Tästä talosta eivät salaatit tänä kesänä lopu kesken!


Lavankaulusviljelmäni ovat onnistuneet paremmin kuin hyvin. Salaattia kasvaa runsaasti yli oman tarpeen, herneet viihtyvät erinomaisesti ja kesäkurpitsasato on kohta parhaimmillaan. Uudet mansikantaimetkin tekevät jo kiitettävästi marjoja. Ensimmäiset kypsyneet mansikat menivät verkosta huolimatta lintujen suihin, joten jouduin kehittelemään kuvassa näkyvän kaarisysteemin. Linnut nimittäin uskalsivat laskeutua verkon päälle ja verkko antoi sen verran periksi, että ne ylettyivät nokallaan marjoihin. Nyt se ei enää onnistu! Olen tosi tyytyväinen, että siirsin kasvimaani näihin lavankauluksiin. Vaikka viljelypinta-alaa ei ole kovin paljon, niin tämä sato riittää meidän perheelle oikein hyvin.

Myös kirsikkapuuni tekee tänä kesänä ensimmäistä kertaa kunnolla marjoja. Aiemminhan marjoja on kypsynyt vain muutamia vuodessa. Nyt niitä on tulossa niin paljon, että olen suunnitellut jonkinmoisen verkon virittämistä puun ylle. Puu on vielä kohtuullisen kokoinen, joten verkotus on vielä jotenkin mahdollista.

Jättikurpitsoista en saa satoa tänäkään vuonna. Tällä hetkellä kaksi taimiressukkaa kituuttaa henkihieverissä vanhalla kasvimaallani. Kylmä alkukesä hyydytti niiden kasvun lähes kokonaan, eikä niissä ole vielä ensimmäistäkään kukkaa. Lämmin ja pitkä syksy voisi jotenkin parantaa tilannetta, mutta pahalta silti näyttää. Olisin niin mielelläni tänä kesänä kasvattanut edes sen rantapallon kokoisen kurpitsan! :-)

2 kommenttia:

  1. Vau mitkä puskat! :D Mulla on vain ihan pieni laatikollinen salaattia tulossa ja en meinaa sitäkään saada käytettyä. :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä onkin rehevän näköistä!

    VastaaPoista