tiistai 30. kesäkuuta 2020

Sadepäivän ratoksi

Viime syksynä kaivoin kymmeniä vuosia vanhat narsissit maasta ja istutin ne väljemmästi. Raukat eivät enää jaksaneet kukkia, sillä sipulit olivat aivan vierivieressä. Tänä keväänä ne kukkivat vielä melko vähän, mutta olivat selvästi hyvillään uudesta tilanteesta. Koska varsien on hyvä antaa kellastua rauhassa, jotta sipulit saavat kasvupontta ensi vuodelle, tapaan letittää varret odottelemaan kuihtumista. Tänä vuonna puutarhassa kiemurtelee peräti kahdeksan metriä pitkä letti!


Ihanien hellepäivien jälkeen saimme vihdoin sadetta. Käytin sadepäivän pitkästä aikaa ompeluun.


Olin hankkinut tätä kesäistä kangasta naftisti 75 cm, joten jouduin leikkaamaan hihat pystysuuntaan. Vasta tämän kuvan nähtyäni huomasin, että se ei ollut ollenkaan huono juttu. Kangas joustaa molempiin suuntiin, joten leikkuusuunta ei aiheuta mitään ongelmaa käytössä. Mikäli oikein muistan, niin kangas on ostettu Ommelliselta.

Etätyön aikana kotivaatteet ovat päässeet kulahtamaan aika pahasti ja legginsseistä suurimmassa osassa alkaa jo olla reikiä saumoissa. Kangasvarastostani löytyi yksi tummempi kangas, josta saatoin kuvitella tekeväni legginssit. En jostain kumman syystä osaa käyttää vaaleita tai kovin kirjavia alaosia!


Legginssien kaava löytyi Suuri Käsityö -lehden numerosta 9/2019. Kangas on Poppanavakalta. Tämän verran kirjavuutta housukankaassa voin juuri ja juuri sulattaa! :)

6 kommenttia:

 1. Onpas hauska letti:) Kivoja ompeluksia! Taitava olet! Leppoisaa alkanutta heinäkuuta♥

  VastaaPoista
 2. Hihathan on just kivat noin. Tietämätön ei edes tajuais mitään olevan toisin kuin mukamas pitäisi olla.
  Kiva tuo letitys. Ne lehdet tahtoo olla sellaisia rumia roikkoja, harakanpesiä. Letillä ovat sievästi ja nätisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Letitys siistii kukkapenkkiä kyllä ihan hurjasti. Kannattaa kokeilla!

   Poista
 3. Hienon letin olet kukkapenkkiin tehnyt! Se on varmasti hauskan näköinen. Olisikohan minullakin tuota trikoota, mutta eri värissä. Kiva pusero ja hihoista ei olisi kannattanut mainita mitään, ne ihan loistavat juuri noin. En minäkään saisi vedettyä jalkaan vaaleita legginsejä, kyllä niiden pitää olla tummat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marle! Lettiä on tehtävä siihen suuntaan, johon on sipuleita istuttanut, joten mielenkiintoinen kiemura meiltä löytyy!

   Poista