perjantai 8. syyskuuta 2023

Läppärilaukku ja muuta viikon varrelta

Taas on yksi mukava kouluviikko takanapäin. Tällä viikolla suunnittelin läppärilaukun kirpparilta ostamastani japanilaisesta pöytäliinasta.
Pöytäliinasta riitti kangasta sekä laukun päälliseksi, että vuorikankaaksi. Niiden väliin ompelin todella tykyn vanun, jotta läppäri on suojassa kolhuilta. Pöytäliinasta riitti myös yksivärisiä kohtia laukun sivuihin ja kantohihnaan. Liinassa olleen merkin ompelin vielä laukun somisteeksi. Sain käytettyä kauniin kankaan melkein kokonaan.

Tällä viikolla sain aikaan myös pienen jumpparepun pupunkorvineen ja töpöhäntineen. Tämä työ tehtiin koulun omista malleista.


Sain tällä viikolla tehdä myös ensimmäiset asiakastyöt. Ompelin asiakkaalle kolme terassityynyliinaa, vaihdoin metsurin takkiin vetoketjun ja paikkasin rikkoutuneen hihan. Viikolla tehtiin myös uusia taskuharjoituksia eli laskostasku ja vetoketjutasku ovat nyt tulleet tutuiksi.

😀

Puutarhassa syksy alkaa tehdä tuloaan. Keväällä istutin kaksi viimeistä pullokurpitsansiementä. Molemmat taimet tekivät yhden hedelmän. Toinen pärjäsi vähän paremmin, toisesta tuli pikkuruinen.


Jättiauringonkukkia olen kasvattanut jo vuosia, mutta nyt yksi siemen olikin aivan omaa luokkaansa! Siitä tuli jättikokoinen kasvi, johon on aukeamassa jopa kymmenen kukkaa, ellei halla ehdi viimeisiä viedä ennen kukintaa. Kukat ovat pörröisiä palloja!


Tämän kuvan ottamisen jälkeen keskimmäisetkin terälehdet aukenivat ja  muuttuivat keltaisiksi, joten koko valtava pallo on nyt terälehtiä täynnä. Upea yksilö!

2 kommenttia:

  1. erikoinen tuo kukka! Upea laukku ja japanilainen kangas on hienoa. Pidän! Pupukorvainen pussukka on hauska!

    VastaaPoista