keskiviikko 20. syyskuuta 2023

Retrokankaat käyttöön

Innostuin suunnittelemaan kirpparilta hankkimistani retrokankaista liivejä vaatevarastoni piristykseksi. Käytän paljon mustia housuja ja mustia trikoopaitoja, joten nämä liivit antavat toden teolla väriä elämään.


Vihreäkukallinen kangas ei ole alun perin ollut vaatetuskangasta, vaan vanha sisustuskangas. Kuosi oli kuitenkin niin ihana, että halusin sen käyttää tähän liiviin. Liivin ideaksi otin anopin vanhan jakun, jossa oli hienot 1970 -lukua henkivät taskut. Punainen kangas on vanha pöytäliina. Liina oli niin pieni, että jouduin purkamaan käänteet molemmilta sivuilta, että sain liivin osat leikattua kankaasta. Kangasta ei riittänyt enää muotokaitaleisiin, joten käytin niihin yksiväristä punaista puuvillakangasta. 

Molempiin liiveihin tein napinlävet koulun hurjalla napinläpikoneella, joka ompelee napinlävet valtavalla vauhdilla, kunhan ensin osaa laittaa asetukset kuntoon. Onnistuin! Punaisen liivin napit päällystin kankaalla ja siihenkin käytin koulun konetta, johon laitetaan napin aihio ja pyöreä kankaanpala. Näppärä kone napsauttaa napin valmiiksi suit sait!


Tässä vielä lähikuva valmiista taskusta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti