perjantai 22. joulukuuta 2023

Botties-kengät

Käväisin viime viikolla Kauhavalla Lankavassa ja ostin sieltä mielenkiintoiset Botties-kengänpohjat. Serkkuni lahjoitti jälleen uuden satsin kangasmallipaloja ja päätin valmistaa Botties-pohjiin niistä päälliset.

Kengän kaavan olisi saanut hankittua netistä, mutta en sitä hankkinut, vaan piirsin kaavan itse. Kengän päällys on kolminkertainen, eli päällä näkyvän kankaan lisäksi ompelin mustista vanhoista housuistani vuorin ja villakankaan palasista välivuorin. Pohjiin olisi ollut myös ostettavissa pohjalliset, mutta tein nekin itse. Pohjallisiin ompelin päällisiksi molemmin puolin samaa kangasta, kuin kenkien päällisiin ja sisälle kaksi kerrosta kierrätyshuopaa. Kivat Botties-merkit tulivat kaupanpäällisiksi.


Kangasmallipalat olivat niin pieniä, että niitä kului kymmenen kappaletta, koska halusin molempiin kenkiin samat värit vastakkaisiin kohtiin. Ostamani pohjat olivat yhtä numeroa omaa kengänkokoani isommat ja se olikin hyvä valinta, koska kolminkertainen kangas kengänpohjien reunoissa vie tilaa, joten kengistä tuli juuri sopivat omille jaloilleni. Paksun sisäpohjan ansioista kengät ovat pehmeät ja mukavat jaloissa.

Hyvää joulua ja mukavaa uutta vuotta 2024!

t. Maarit


 

2 kommenttia:

  1. tosiaankin aika hauska sattuma jälleen, että teemme samoja juttuja! Kivat kengät ja tehokkaasti olet hyödyntänyt jo olemassa olevia kankaita ja omia taitoja!

    VastaaPoista