keskiviikko 13. joulukuuta 2023

Kotitekoista viiliä

Olipa hauska katsoa viimeisintä Strömsö-jaksoa viikonloppuna. Jaksossa tehtiin kotitekoista viiliä. Olin luullut, että viilin teko kotona on ihan mennyttä aikaa, mutta kiva oli huomata, että ei olekaan. Meillä tehdään viiliä silloin tällöin, viime aikoina melko useinkin. Viilin tekeminen on halpaa ja helppoa.


Tarvitset vain yhden purkin kaupan viiliä, sekä yhden litran maitoa. Se ainoa viilipurkki jaetaan kuuteen jälkiruoka-astiaan ja päälle kaadetaan maitoa. Pieni sekoitus ja lautanen kanneksi. Astiat jätetään huoneenlämpöön noin vuorokaudeksi, joskus yön ylikin riittää. Kun viili on sakeutunut, sen voi syödä saman tien tai laittaa jäähtymään jääkaappiin, mikäli pitää enemmän kylmästä viilistä. Yksi viili ja yksi  maito kaupasta maksaa vain puolet kuuden viilin hinnasta. Kannattaa kokeilla!

Joulukiireiden lomassa valmistuivat yhdet miesten 42 -numeroiset sukat. Nämä menevät myyntiin jälleen hyvän asian puolesta.


Koulussa näytelmäprojektin vaatettaminen jatkuu, mutta tekemiäni esiintymisasuja voin esitellä vasta ensi vuoden puolella. Tämän vuoden koulupäivät alkavatkin olla nyt hyvin vähissä. Tänään kouluruokailussa saimme jo nauttia ihanista jouluruoista! Kivan syyslukukauden jälkeen onkin mukava rauhoittua tunnelmalliseen joulun viettoon.


4 kommenttia:

 1. Nytpä tuli mieleen, kuinka vanhin siskoni teki viiliä ollessani lapsi. Muistan siskoani lämmöllä, hän muutti pilven päälle viime keväänä.
  Villasukat ovat kullanarvoiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, hyvää joulua ja vuodenvaihdetta Sinulle!

   Poista
 2. Jokunen päivä sitten pohdin, miten se mummo aikoinaan viiliä teki! No tässähän sekin selvisi.

  VastaaPoista